Actueel

Raaka-aineet ja niukkuus

Koronapandemia on aiheuttanut valtavan raaka-ainepulan maailmanlaajuisesti. Hintojen nousut ovat valtavia ja tilauskanta vain kasvaa tällä hetkellä. Pandemian huipulla monet tehtaat suljettiin tai toimivat minimikapasiteetilla, ja skaalautuminen vanhoille tasoille ja jakelu osoittautuu alun perin toivottua pidempään kestäväksi.

Edellä mainittujen ongelmien lisäksi jouduimme äskettäin käsittelemään Suezin kanavan liikenneruuhkaa. Suuri pula on ollut myös konteista, joiden on kuljettava tuotteita muun muassa Aasian maista Eurooppaan. Lyhyesti sanottuna erittäin myrskyisä aika ja paljon ylimääräisiä haasteita.

Myös PremTech kohtaa nämä haasteet. Tuotantoajat ovat pidentyneet valtavasti pulasta johtuen ja joudumme useamman kerran yrittämään ennustaa, mitä tulevaisuus meiltä vaatii. Pystymme toistaiseksi eräitä tuotteita lukuun ottamatta pitämään itsemme melko vapaana jälkitilauksista. Emme näe suuria haasteita lähitulevaisuudessa. Toivomme, että selviämme yhdessä asiakkaidemme kanssa tästä tilanteesta mahdollisimman sujuvasti.