AirTight järjestelmä

Airtight Building -konsepti on kehitetty estämään ei-toivotut ilmavirrat kodissa tai rakennuksessa ja rajoittamaan tarpeetonta energianhukkaa. Tätä konseptia käytetään käytännössä sekä uudis- että korjausrakentamisessa.

Ilmatiiviin rakennuksen vaatimukset ovat viime vuosina kiristyneet ja vaatimukset tulevat vain tiukentumaan tulevaisuudessa. Tietysti loogista, jos ottaa huomioon, että hyvä ilmatiiviys lisää kodin ja/tai rakennuksen energiankulutusta ja mukavuutta.

Koska PremTech on asettanut tavoitteekseen yksinkertaistaa ilmatiiviin rakentamisen periaatetta rakennusjuhlien osalta, PremTech on kehittänyt AirTight Systemin. AirTight-järjestelmä tiivistää saumat ja halkeamat kodeissa ja rakennuksissa. Levityksen jälkeen syntyy ikään kuin täysin ilmatiivis kuori, joka vastustaa täysin ilmavirtausta.

Tämän ilmatiiviin kuoren luomiseksi PremTech on kehittänyt useita huippulaatuisia tuotteita. Kehityksen lähtökohtana oli, että meillä on ratkaisu jokaiseen sovellusmieltymykseen, mutta silti kaikki vaihtoehdot ovat yksinkertaisia ​​ja selkeitä.

Yleiskatsaus tuotteista, jotka kuuluvat AirTight-järjestelmään:

AirTight-järjestelmä toimii parhaiten vaiheittaisen suunnitelman avulla.

Vaihe 1 – Mahdollisten ilmavuotojen määrittäminen

Rakennuksen ilmatiiviys ilmaistaan ​​qv10-arvolla. Tämä arvo määrittää osittain toimenpiteet, jotka on toteutettava. Pohja on tärkein osa melkein jokaisessa prosessissa. Tämä ei eroa AirTight-järjestelmästä. Ensinnäkin on tärkeää kartoittaa mahdolliset ilmavuodot, jotta näihin yksityiskohtiin voidaan puuttua. Aloita aina tiivistämällä suurimmat reiät, kuten ontelolaattojen päät, ja jatka sitten pienemmillä saumoilla ja halkeamilla.

Vaihe 2 – Suurten reikien tiivistäminen

Isojen reikien, kuten ontelolaattojen päiden tiivistäminen onnistuu täydellisesti AirTight Tape Outdoor -teipillä. Tämän teipin ainutlaatuisuus on, että se tarvitsee vain 2,5 senttimetrin kiinnityksen molemmilta puolilta, joten tämä teippi sopii täydellisesti onttojen tilojen silloittamiseen. Erittäin vahva liimakerros varmistaa, että teippi tarttuu lähes kaikkiin rakennusmateriaaleihin. Oikein kiinnitettynä tämä teippi muodostaa ilmatiiviin liitoksen DIN 4108-7:n vaatimusten mukaisesti. Lisäksi AirTight Tape Outdoor kestää erittäin hyvin ikääntymistä ja kestää ajosadetta vähintään 600 Pa asti. Tästä johtuen teippi soveltuu erinomaisesti myös julkisivuverhoiltuihin järjestelmiin.

Vaihe 3 – Tiivistä pienemmät saumat ja halkeamat

Usein vähemmän huomioitavia yksityiskohtia ovat esimerkiksi polvilaipioiden takana olevat liitokset tai mittarikotelon reiät. Juuri näissä paikoissa voi usein olla suurimmat ilmavuodot. Tarkista huolellisesti, mitä ilmavirtoja voi esiintyä, ja selvitä ne järjestelmällisesti. Tuote, jota voidaan käyttää erittäin hyvin, on elastinen vaahtomuovi. Elastisen vaahdon ilmatiiviys on vähintään 1050 Pa. Lisäetuna on erinomainen käsittelynopeus. Elastinen vaahto on tahraton 10 minuutin kuluttua, se voidaan leikata 30 minuutin kuluttua ja kovettua täysin 90 minuutin kuluttua.

Vaihe 4 – Saumojen tiivistäminen kehysten ympärillä

Ikkunankarmien tiivistetyypin valinta riippuu osittain valitusta eristemateriaalista ja rakennusjärjestelmästä. Näiden saumojen tiivistämiseen voidaan käyttää kapeampaa versiota AirTight Tape Outdoorista tai elastisesta vaahtomuovista. Toinen tuote, joka sopii täydellisesti tähän, on Compress Tape. Tämä on kyllästetty, laajeneva teippi, joka muodostaa täydellisen tiivistyksen kosteutta ja ilmavuotoja vastaan. Tätä teippiä on saatavana eri kokoisina saumattavan sauman leveyden mukaan. Compress Tape kestää erinomaisesti 600 Pa ajosadetta ja se on pysyvästi joustava.

Vaihe 5 – Tee maanpinnan yksityiskohdat ilmatiiviiksi

Maanpinnan tasoisten yksityiskohtien tiivistämisessä on usein huomioitava ilmatiiviyden lisäksi nouseva kosteus. Tämän seurauksena kaikki tuotteet eivät ole yhtä sopivia kestäväksi tiivisteeksi. Tässä tuotteelta vaaditaan, että se on ilmatiivis ja kestää myös täydellisesti jatkuvasti läsnä olevaa kosteutta. Spray Seal on täydellinen tähän. Tämä ainutlaatuinen polymeerien yhdistelmä erityisillä lisäaineilla tarkoittaa, että tätä tuotetta voidaan ruiskuttaa ruiskulla, joka voidaan liittää kompressoriin. Spray Seal on vedenpitävä ja ilmatiivis ja tarttuu jopa hieman kosteisiin pintoihin. Lisäksi tuote kovettuu nopeasti, joten rakennusprosessi ei viivästy tarpeettomasti.

Lopuksi haluamme kertoa sinulle, että sinä voit aina ottaa meihin yhteyttä kun tarvitset apua ilmatiiviiden tilojen arkkitehtonisten yksityiskohtien suunnittelussa. Tai kun julkisivua koskee meluvaatimus esimerkiksi lähellä olevien teiden tai rautatien takia ja haluat yhdistää tämän ilmatiiviisiin tiloihin.